ΤΑΙΠΕΔ: Από Θεσσαλονίκη αρχίζουν παραχωρήσεις

1 Μαρ 2013


Από την Θεσσαλονίκη ξεκινάει, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση, που εξέδωσε, την Πέμπτη, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την στρατηγική της αξιοποίησης του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και των άλλων 10 Οργανισμών Λιμένων ΑΕ εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια:
α) Η παραχώρηση των επιμέρους δραστηριοτήτων του λιμένα με συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση επενδύσεων και την παροχή υψηλού επίπεδου υπηρεσιών και,
 β) Η ενιαία παραχώρηση του συνόλου των δραστηριοτήτων του λιμένα (Master Concession), μέσω πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Α.Ε. και παράλληλη επαναδιαπραγμάτευση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης του λιμένα μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Α.Ε., προκειμένου να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και να εξασφαλιστούν επενδύσεις και υψηλά επίπεδα υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η μορφή αξιοποίησης που θα εφαρμοστεί σε κάθε λιμάνι θα είναι συνάρτηση της συνολικής στρατηγικής αξιοποίησης, του επιδιωκόμενου βαθμού ανταγωνιστικότητας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί για αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει το Ταμείο, η διαδικασία θα αφορά παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης των χώρων ζώνης λιμένα, ενώ η κυριότητα αυτών διατηρείται από το ελληνικό δημόσιο.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah