Κλειστά στόματα» από εργαζόμενους στη ΣΕΠ

1 Νοε 2013


 «Κλειστά στόματα» συνάντησαν από τους εργαζόμενους στη ΣΕΠ ΑΕ τα μέλη των Διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, που πραγματοποίησαν, το πρωί της Πέμπτης, συνδικαλιστική παρέμβαση στην προβλήτα της θυγατρικής της Cosco.

«Ήταν φανερό ότι υπήρχε μεθόδευση από την πλευρά της εταιρείας να αποφευχθεί η επικοινωνία των συναδέλφων, που εργάζονται στη ΣΕΠ ΑΕ, με τους συνδικαλιστές», καταγγέλλει στο Pireas2day.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Γιώργος Γώγος.

Έτσι, όταν οι συνδικαλιστές μπήκαν στον χώρο, όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στη ΣΕΠ, με σκοπό να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν για την απεργία της ΓΣΕΕ της 6ης Νοεμβρίου τους είδαν όλους να απομακρύνονται βιαστικά για τα «πόστα» τους χωρίς να δίνεται καμία δυνατότητα διαλόγου.

Να σημειωθεί ότι προ μηνών εργαζόμενοι στην ΣΕΠ ΑΕ έχουν καταγγείλει ότι απολύθηκαν όταν επιχείρησαν να αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση.

«Η Διοίκηση της εταιρείας επιλέγοντας για άλλη μια φορά τον δρόμο του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας απαγόρευσε στους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν και να έχουν οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με το κλιμάκιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΠ και της ΟΜΥΛΕ, η οποία συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

«Επιβεβαιώθηκε ότι στην Cosco επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας, η συνδικαλιστική δράση και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι υπό διωγμό, δεν εφαρμόζονται οι ΣΣΕ, παραβιάζονται συστηματικά οι κανονισμοί εργασίας, οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και δεν παρέχεται η αναγκαία εκπαίδευση στο προσωπικό με σοβαρούς κινδύνους να προκληθούν εργατικά ατυχήματα».

Συνάντηση ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργατών με Αλέξη Τσίπρα

Αργότερα, στις 10 το πρωί η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό τους και επανέλαβε ότι με κυβέρνηση της Αριστεράς καμία δημόσια επιχείρηση δεν θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Στο πλαίσιο των επαφών των εργαζόμενων στο Λιμάνι με τα κόμματα έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ


πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah