Συμφωνία ΥΕΝ –ΤΑΙΠΕΔ, για "γρήγορη νίκη" στα Λιμάνια !!!

2 Ιουλ 2012


«Με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να καταφέρουν μια γρήγορη νίκη» στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων των λιμανιών συμφώνησαν να προχωρήσουν ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης και ο  διευθύνων  σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος κατά την συνάντηση τους για το θέμα αυτό. Ειδικότερα και υπό την πίεση και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ήδη περάσει για την αξιοποίηση των λιμανιών αλλά και με δεδομένη την πρόθεση του υπουργού να φέρει γρήγορα αποτελέσματα εκτιμάται ότι τον Οκτώβριο θα γίνουν οι πρώτες προκηρύξεις για ΟΛΠ και ΟΛΘ οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα αφορούν συμβάσεις παραχώρησης και όχι πώλησης μετοχών. 
Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής Θ. Πάλλης μιλώντας στην ΓΣ του ΟΛΘ ανέφερε πως «είμαστε αρκετά μακριά από ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος των λιμανιών» και έδειξε προς την κατεύθυνση των παραχωρήσεων ενώ νωρίτερα στην εβδομάδα και ο υπουργός ναυτιλίας διατύπωνε την προτίμησή τους στο μοντέλο παραχωρήσεων. 
Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι ο ΟΛΠ θα συγκεντρώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στα πρότυπα της σύμβασης με την COSCO. Η διακίνηση φορτίων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Σ.ΕΜΠΟ Ι που ελέγχεται από την εισηγμένη και όχι την Cosco)  κατά το πρώτο 5μηνο του 2012 παρουσίασε αύξηση 54,9% και διακινήθηκαν 293.874 ΤΕU’s έναντι 189.706 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η στρατηγική για μετατροπή του ΟΛΠ Α.Ε. σε λιμάνι κόμβο (hub) διακίνησης in transit φορτίων δείχνει να αποδίδει  τόσο  όσο και αλλού... Την ίδια ανοδική πορεία ακολουθούν και το car–terminal και η κρουαζιέρα, τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιασθούν στον απολογισμό εξαμήνου την επόμενη εβδομάδα.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «παρά τη βαθειά κρίση στις μεταφορές φορτίων και τη μείωση των εισαγωγών-εξαγωγών στην χώρα, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ενισχυμένος με νέα μηχανήματα, γερανογέφυρες και λογισμικό, συνεχίζει την ανοδική του πορεία μετά την κρίση του διαχωρισμού των Προβλητών το 2009.. Η αύξηση αυτή μαζί με την επίσης αυξητική πορεία της ΣΕΠ Α.Ε. μετατρέπουν το Λιμάνι του Πειραιά σε βασικό κόμβο της Ευρώπης».
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah