Έντονη διαμαρτυρία της Διεθνούς Ένωσης για τα λιμάνια

15 Δεκ 2012

Διαμαρτύρεται η Διεθνής Ναυτική Ένωση για το σχέδιο νόμου που αναφέρεται στα λιμάνια της χώρας και την προοπτική τους. Αναλυτικότερα, η Δ.Ν.Ε. τονίζει: Με ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη περιήλθε σε γνώση της Ενώσεώς μας η δημοσιοποίηση του σχεδίου Νόμου για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου που ουσιαστικά διαμορφώνει ζωτικής σημασίας θέματα του ευρύτερου λιμενικού χώρου, χωρίς προηγουμένως να έχει κληθεί σε διαβούλευση η Διοίκηση της Ενώσεώς μας.
Κύριε Υπουργέ, από της αναλήψεως των καθηκόντων σας η Ένωσή μας με το υπ’ αριθ. 1005/30-07-12 εκτενές υπόμνημα, αφ’ ενός μεν σας ενημέρωσε επί των βασικών προβλημάτων του ναυτιλιακού και λιμενικού χώρου που απαιτούν άμεσες πολιτικές παρεμβάσεις για την επίλυσή τους, αφ’ ετέρου δε επρότεινε συγκεκριμένες δράσεις καθ’ όσον οι 40 Ναυτιλιακές Εταιρείες – Μέλη μας αποτελούν τους βασικούς πελάτες – Χρήστες και αιμοδότες του ζωτικού χώρου του εμπορικού τμήματος του λιμένος Πειραιώς ως και των λοιπών μεγάλων λιμένων.
Επειδή από το κείμενο του σχεδίου Νόμου που δημοσιοποιήθηκε προκύπτει ότι τούτο καταφανώς καταρτίσθηκε ερήμην των βασικών Χρηστών των λιμένων, παρακαλούμε - εφ’ όσον όπως πιστεύουμε ότι και εσείς συμφωνείτε – για τις άμεσες παρεμβάσεις σας, προς την κατεύθυνση της προσκλήσεως αυτών σε διαβούλευση, αφ’ ενός μεν για την καταγραφή των απόψεών τους, αφ’ ετέρου δε για την συνεκτίμηση της μακρόχρονης διεθνούς εμπειρίας αυτών επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.
ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah