Νέα συλλογική σύμβαση με το σωματείο φορτοεκφορτωτών της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών

11 Φεβ 2013

Υπογράφηκε η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των πιστοποιημένων φορτοεκφορτωτών στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, μεταξύ του Σωματείου Φορτ/των και Κομιστών Νωπών Ειδών Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών και εντός αυτής Σιδ/κων Σταθμών Ο.Σ.Ε. «Η Ένωσις- Ο Αγ. Γεράσιμος» Αθηνών και του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.
Οι υπογράφοντες εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς Νικόλαος Καλόγρης και Ιωάννης Σιδέρης και εκ μέρους της εργατικής πλευράς, Φώτιος Σιακάρας και Κωνσταντίνος Κουράκος, συναποφάσισαν και συναποδέχονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
- Όσοι από τους εμπόρους της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών δεν επιθυμούν την υπαγωγή τους στη συλλογική σύμβαση, θα μπορούν να κάνουν τις φορτοεκφορτώσεις των προϊόντων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ν. 4093/2012, και να απασχολούν πιστοποιημένους φορτοεκφορτωτές που δεν θα είναι μέλη του σωματείου «Ένωσις ο Αγ. Γεράσιμος».
- Η σχέση μεταξύ των πιστοποιημένων φορτοεκφορτωτών και των εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών είναι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με αντίστοιχη ασφάλιση στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για όσο χρόνο διαρκεί η εκφόρτωση και φόρτωση των προϊόντων. Η συμφωνία της απασχόλησης των φορτοεκφορτωτών θα γίνεται μεταξύ του εργοδότη- φορτοπαραλήπτη και του επικεφαλής των φορτοεκφορτωτών.
- Οι φορτοπαραλήπτες έμποροι- εργοδότες μετά το πέρας της εργασίας είναι υποχρεωμένοι στην καταβολή των αποδοχών των φορτοεκφορτωτών και των αντίστοιχων εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΙΚΑ και ΚΑΦ.
- Τα εισπραττόμενα φορτοεκφορτωτικά δικαιώματα αποδίδονται κατ' ισομοιρία μεταξύ των εργασθέντων φορτοεκφορτωτών (ομαδική εργασία) με ευθύνη του ταμία των φορτοεκφορτωτών.
- Οι πιστοποιημένοι φορτοεκφορτωτές εργάζονται από Κυριακή μέχρι Παρασκευή από 05:00 πμ μέχρι 21:00 μμ Στη διάρκεια του ωραρίου, η εργασία των φορτοεκφορτωτών είναι όλα τα στάδια φορτοεκφόρτωσης όπως εκφόρτωση, στοιβασία, αποστοιβασία, ζύγιση και φόρτωση των προϊόντων. Η φόρτωση των προϊόντων είναι υποχρεωτική για τους φορτοεκφορτωτές, εφ' όσον ζητηθεί από τον φορτοπαραλήπτη- έμπορο. Η φορτοεκφόρτωση το Σάββατο θα γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των ενδιαφερομένων εμπόρων και του επικεφαλής των φορτοεκφορτωτών.
- Η ισχύς της σύμβασης αρχίζει την 01/01/2013 και λήγει την 31/12/2013.
- Το ύψος των αποδοχών των πιστοποιημένων εργαζομένων φορτοεκφορτωτών που προσλαμβάνονται για τη διενέργεια φορτοεκφορτωτικών εργασιών από τους εμπόρους φορτοπαραλήπτες της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, καθορίζεται κατόπιν συμφωνίας των συμβαλλομένων μερών, ανάλογα με την ώρα εργασίας και αν απασχολείται κάποιος εντός ή εκτός καταστήματος και οι τιμές ποικίλουν από 0,04 ευρώ (τεμαχισμός παλέτας) μέχρι 200 ευρώ η ταξινόμηση- στοιβασία- αποστοιβασία προϊόντων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah