Κινητοποιήσεις για τα Λιπάσματα και τον ΟΛΠ

29 Σεπ 2015


Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται να προχωρήσει, από τις 10 Οκτωβρίου, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και φορείς της πόλης διεκδικώντας τόσο τον χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων όσο και να παραμείνει δημόσιο το λιμάνι.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη και στον Χρυσόστομο Λουκά στο ραδιοφωνικό σταθμό STOKOKKINO, όπου τόνισε ότι η τοπική κοινωνία και οι φορείς, όχι μόνο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά του ευρύτερου Πειραιά, θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα Λιπάσματα, αλλά και για το δημόσιο Λιμάνι, το οποίο αποτελεί σημαντικό επενδυτικό κεφάλαιο για το ελληνικό δημόσιο.

«Με τρόμο διαπιστώσαμε μετά από συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ως μη οφείλαμε, ότι κομμάτια από τις πόλεις που συνορεύουν με το Λιμάνι, Πειραιάς, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Πέραμα, ήταν μέσα στο πακέτο πώλησης του ΟΛΠ», σημείωσε ο Χρήστος Βρεττάκος και τόνισε ότι η βούληση των πολιτών που διεκδικούν την περιοχή των πρώην Λιπασμάτων έχει εκφραστεί μέσα από τους αγώνες και έχει αποτυπωθεί σε τροπολογία νομοσχεδίου, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.

«Έχουμε πρόταση που είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και περιγράφεται στο νομοσχέδιο». «Δεν θα ανεχτούμε να πάμε ακόμη έναν αιώνα πίσω»,  υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι «Πρέπει να ξεκαθαριστεί η χρήση γης. Δεν μπορεί να δραστηριοποιείται διυλιστήριο δίπλα σε γειτονιές που μένουν άνθρωποι, ούτε μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να ρυθμίζει ακόμα και τους συντελεστές δόμησης, όπως ισχύει μετά τον νόμο Μανιάτη. Όλα αυτά θα κατοχυρώσουν την λαϊκή βούληση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, αλλά εμείς επαγρυπνούμε μέχρι τέλους».

Παράλληλα, ο Χρήστος Βρεττάκος, ξεκαθάρισε ότι «Εμείς θέλουμε να παραμείνει στο δημόσιο όχι μόνο ο χώρος «Λιπασμάτων, αλλά και ολόκληρο το λιμάνι. Δεν γίνεται να ιδιωτικοποιούμε τα πιο ισχυρά μας χαρτιά».

Τέλος, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προανήγγειλε κινητοποιήσεις από το Δήμο και από φορείς της πόλης με ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah