Να τον χαιρόμαστε...........................

12 Ιουν 2012

Τη συνεργασία με το Κρούσεβο στη νότια ΠΓΔΜ για αξιοποίηση παραδοσιακών κτιρίων ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, λίγες εβδομάδες μετά το δημοσίευμα του σκοπιανού δικτύου «kanal 5», ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε και πήρε άδεια από το συμβούλιο της πόλης για ανέγερση κτιρίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείο αλλά και ως κατοικία.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Κρούσεβο προτείνει την ανακαίνιση και επανακατασκευή (σε μικρή κλίμακα) του πατρικού σπιτιού του βλαχικής καταγωγής, δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια τη λειτουργία του ως πολιτιστικού χώρου για νέους και για τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Το συγκεκριμένο οίκημα αποτελεί παραδοσιακό αρχοντικό βαλκανικής αρχιτεκτονικής και ο δήμος Κρούσεβο έχει ετοιμάσει σχετική μελέτη για την αξιοποίησή του στο πλαίσιο του προγράμματος ΙNTERREG.


Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε πως τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, που τον θέλουν να χτίζει ξενώνα στα Σκόπια, είναι «ιστορίες για αγρίους» και εξήγησε: "Καταγόμαστε από το Κρούσεβο. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου, ήταν από εκεί. Είμαστε βλάχικης καταγωγής. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, ότι δηλαδή, χτίζω ξενώνα στο Κρούσεβο. Απέχει πολύ το ένα από το άλλο. Και φυσικά δεν αναγνωρίζω τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το έχω δηλώσει αυτό", είπε χαρακτηριστικά.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah