Πού τα είδες αυτά Μέρκελ;

10 Ιουν 2012

Οξύτατη κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ για τη χθεσινή δήλωσή της, ότι η τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα, καλώντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο να δηλώσει «ποιο άρθρο των Ευρωπαικών Συνθηκών θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια λιτότητας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εκτόξευση προεκλογικής κορώνας της κυρίας Μέρκελ» και διερωτώμενος «που ακούστηκε ότι η εξόντωση ενός λαού και η διάλυση μιας χώρας είναι όρος για τη συμμετοχή της στο ευρώ;», σημείωσε ότι αναφέρεται σε ένα « σάπιο δόλωμα της κινδυνολογίας» που όμως δεν πείθει κανέναν, γιατί, όπως είπε κανείς, δεν εκβιάζεται από την προεκλογική συστράτευση των δανειστών με τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα. Με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε και την τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα που διατύπωσε την αμφιβολία του για την ορθότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης για να υπερασπιστεί την ορθότητα της πολιτικής του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του «προς όφελος του λαού και του τόπου:

Για την επανεκκίνηση της Ελλάδας.
Για την αναζωογόνηση της κοινωνίας.
Για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της χώρας.
Για τον τερματισμό της φαυλότητας.
Του κομματισμού και της αναξιοκρατίας. Της διαφθοράς και της διαπλοκής.»         

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah