Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις για τον ΟΛΘ

13 Ιουν 2012

Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις για τον ΟΛΘ
Περισσότερες θα είναι το φετινό καλοκαίρι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τη νησιωτική Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές για να μετακινηθούν.

Τα δρομολόγια ακτοπλοϊκών πλοίων από την Θεσσαλονίκη θα είναι τους επόμενους μήνες πέντε την εβδομάδα, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2011 ήταν μόλις δύο.


Το καλοκαίρι του 2012 η Θεσσαλονίκη θα συνδεθεί ακτοπλοϊκά με τους ακόλουθους προορισμούς:


• Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» με προορισμό Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα είναι κάθε Δευτέρα στη 1 τα ξημερώματα και οι αφίξεις στη Λήμνο (10 το πρωί), στη Μυτιλήνη (5 το απόγευμα), στη Χίο (10 παρά 10΄ το βράδυ) και στον Πειραιά (9 το πρωί της Τρίτης). Η επιστροφή προς Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Σάββατο από τον Πειραιά (3 το μεσημέρι), τη Χίο (2.10 ξημερώματα Κυριακής), τη Μυτιλήνη (7 το πρωί της Κυριακής) και τη Λήμνο (2 το μεσημέρι της Κυριακής).


• Τρία δρομολόγια την εβδομάδα από το το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» με προορισμό τις Σποράδες και το Βόλο. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10 το πρωί με προορισμό τη Σκόπελο (άφιξη 3.30 το μεσημέρι), τη Σκιάθο (άφιξη 5 το απόγευμα) και το Βόλο (άφιξη 7.30 το απόγευμα). Η επιστροφή θα γίνεται Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση από Βόλο στις 2.30 το μεσημέρι, από Σκιάθο στις 5 το απόγευμα, από Σκόπελο στις 6.30 το απόγευμα, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα, ενώ τις Κυριακές η αναχώρηση από Βόλο θα είναι μισή ώρα νωρίτερα (στις 2.00 το μεσημέρι) και αναλόγως μισή ώρα νωρίτερα θα είναι οι αναχωρήσεις από τους ενδιάμεσους προορισμούς με άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 11.30 το βράδυ. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από και ισχύουν για την περίοδο 28-6-2012 έως 3-9-2012.


• Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα για Λήμνο, Μυτιλήνη και Χίο, με το πλοίο «EUROPEAN EXPRESS». Το δρομολόγιο θα ισχύσει από 29 Ιουνίου μέχρι 9 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 1.30 τα ξημερώματα και οι αφίξεις στη Λήμνο (9.15 το πρωί), στη Μυτιλήνη (3.30 το μεσημέρι) και στη Χίο (9.30 το βράδυ). Η επιστροφή προς Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Παρασκευή από Χίο στις 5 το πρωί, από τη Μυτιλήνη στις 10 το πρωί και από τη Λήμνο στις 4.15 το απόγευμα.


Η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στο λιμένα Θεσσαλονίκης η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει μείωση, ενώ θα προσδώσει οικονομικά οφέλη τόσο στα νησιά -προορισμούς όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτό θα συμβάλλουν και οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένονται τρεις προσεγγίσεις, που εκτιμάται ότι θα αποβιβάσουν στην πόλη περίπου 2500 τουρίστες. Πρόκειται για το «AIDA AURA» στις 14 Ιουνίου, το «LE LEVANT» στις 17 Ιουνίου και το «AIDA AURA» στις 28 Ιουνίου.


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah